Η θεωρία της ασχετότητας

 

Έχω καταντήσει κουραστική το ξέρω αλλά η αγανάκτησή μου ανέβηκε σε δεκαοχτάποντα τακούνια με φιάπα και δε τη βλέπω!

Μ’αρέσει πολύ να βλέπω στο facebook και το Instagram, ξέρετε, εκεί που όλοι γράφουν λες και χθες αποφοίτησαν από το Harvard, τα σχόλια κάτω από διάφορες ανακοινώσεις της κυβέρνησης ή του εκάστοτε υπουργείου. Είναι ένα και ένα, διαλεκτά!

Είναι εκεί που η κάθε αγανακτισμένη μικροαστή νοικοκυρά ανεβάζει κάθε μέρα εκείνες τις φολκλόρ φωτογραφίες με τα τριαντάφυλλα και τα αστεράκια ΚΑΛΗΜΕΡΊΖΟΝΤΑΣ τους φίλους της.

Είναι εκεί που η ερωτευμένη και πληγωμένη έφηβη, η οποία θέλει να χτυπήσει τατουάζ τη φάτσα του αγοριού που την παράτησε, ανεβάζει καψουροτράγουδα με βαρύγδουπους τίτλους και δακρύβρεχτες λεζάντες, φανταζόμενη τον ευατό της να κλαίει σε ένα παράθυρο με ένα ποτήρι Jameson και δύο πακέτα Davidoff.

Είναι εκεί που ο εθνικόφρων και σωματαράς νεαρός, ανεβάζει φωτογραφίες του με μιλιταριζέ ύφος δείχνοντας το τατουάζ με τον Gerald Butler στους 300, έτοιμος να κατασπαράξει τους οχτρούς (!).

Είναι εκεί που ο πρωτοετής φοιτητής, στην προσπάθειά του να διασώσει τα αμέτρητα πολιτικά στερεότυπα αυτής της κοινωνίας, κάνει την αναμενόμενη ανάρτηση της ήμερας, όλο στόμφο και περηφάνεια, θέλοντας να μας ενημερώσει (και μας τους αδαείς και αμόρφωτους) για την ερμηνεία που έκανε στο άρθρο 11 του συντάγματος.

Όλοι ξέρατε από τη στιγμή που διαβάσατε τον τίτλο του άρθρου που ήθελα να καταλήξω. Ή τουλάχιστον όλοι.

Καθόμουν χθες το βράδυ στον καναπέ μου, περιμένοντας με ανυπομονησία το γνωστό ριάλιτι μοντέλων, και αντί να δω βίντεο και φωτογραφίες από την καραντίνα σας [που όπως ξέρετε καίγομαι να μάθω πως πίνετε τον καφέ σας ή τι λέει σήμερα ο καθηγητής στη μακροοικονομία (;)], βλέπω τον καθένα να βγάζει τον τίτλο του «μάγκα» που με πολύ κόπο απέκτησε ήδη από τα μαθητικά του χρόνια, να αφήνει κάτω το «τηλεκοντρόλ» που έχει γίνει πια επέκταση του χεριού του και να φωνάζει (σε μένα και πολλούς άλλους που απλά είδαν το στόρυ μέχρι να αρχίσει το ριάλιτι μοντέλων ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΩ) ότι έχουμε χούντα και το πολυτεχνείο ΖΕΙ!

Ω Π Α  Φ Ι Λ Ε (εισπνοή - εκπνοή)

Βγάλε από το τρομερό και τετραπέρατο μυαλό σου ότι έχουμε χούντα. Και θα στο θέσω απλά. Το ότι μπορείς εσύ και βγαίνεις στα σόσιαλ τα μίντια και με περισσεία ευκολία Κ Ρ Α Ζ Ε Ι Σ ό,τι κινείται και αναπνέει, σημαίνει ακριβώς ότι δεν έχουμε χούντα. Χούντα (έλα να πιεις τσαγάκι με τη γιαγιά μου τα λέει υπέροχα) είναι καταστρατήγηση της ελευθερίας της έκφρασης. Κ Α Ι  Π Ι Ο  Α Π Λ Α:  Δεν σε αφήνουν να πεις τη γνώμη σου. Και αν την πεις, άρχισε να πακετάρεις γιατί σε περιμένει ταξιδάκι στη Μακρόνησο!

Αυτά είχα να πω.

Για περισσότερες πληροφορίες : 

www. Π Η Γ Α  Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο .com

 


 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις