(δίχως ψαγμένο τίτλο)


Ακούμε διάφορα τραγούδια της στιγμής, δήθεν ότι μας κρατάνε ενωμένους. Παίρνοντας ύφος υπεροπτικό, εναλλακτικό, αφήνουμε το αύριο, κοιτάμε το σήμερα. Με ένα τσιγάρο στο στόμα, το μέλλον σε μια τσάντα μαζί με λίγο μυαλό στην κωλότσεπη. Δε μας καταλαβαίνει κανείς, σάπιες οχλοκρατίες. Για τα όνειρα (ρε γαμώτο) που μας τσαλαπάτησε η κοινωνία, για τα τείχη που ύψωσε με περισσεία ευκολία απέναντί μας, τα λάθος άτομα που έφερε στη ζωή μας, τα εμπόδια που μας με πετάει με το τσουβάλι. (Αχ!)

Ξέρετε ότι εγώ δεν συμφωνώ με αυτά. Δικαιολογίες μίας νεολαίας που δυστυχώς είμαι και εγώ επίτιμο μέλος. Που φτιάχνει τη δική της μάζα μέσα στη μάζα (απλά μαθηματικά... μάζα εις το τετράγωνο).

Αλλά αν ξέρω ένα πράγμα, αν έμαθα κάτι τα 18 χρόνια που ζω είναι ότι άμα θες κάτι πάρα πολύ, αν το ποθείς και το ζητάς, τότε καμία κοινωνία, κανένα τείχος και κανένας ημιμαθής που σου κουνάει επιδεικτικά το δάχτυλο και στο παίζει δήθεν πρότυπο δεν πρόκειται να σε σταματήσει.

Βγες λοιπόν από τη θέση του κριτή και του θύματος και πάψε να έχεις το ύφος «όταν εσύ πήγαινες εγώ ερχόμουν». Σταμάτα τις ψευτοπαλικαριές από τον καναπέ του σπιτιού σου με τα ακουστικά και το κινητό που πλήρωσαν αδρά οι γονείς σου για να αποκτήσεις. Σταμάτα να θεωρείς τον εαυτό σου γρανάζι του συστήματος, γιατί πολύ απλά χωρίς αυτό δεν θα ζούσες. 
Σταμάτα να ανοίγεις μπουκάλια, θρηνώντας για την αγάπη που έχασες. Πάψε να κατηγορείς του άλλους για αυτά που διατείνεσαι ότι δεν αντέχεις, δεν μπορείς και στην τελική δεν γουστάρεις. Πάψε να δέχεσαι κάθε είδους ναρκωτικό που σου πιπιλάει το μυαλό μέσα σε ένα δωμάτιο, κάνοντάς σε να πιστεύεις ότι έτσι χτυπάς τα θεμέλια της σάπιας (όπως την αποκαλείς) κοινωνίας. Σταμάτα να απαρνιέσαι τα βιβλία σου μιας και εκεί μέσα (ναι, σε αυτά τα δημιουργήματα του σατανά!) δε βρίσκεις τις ιδέες «αποκέντρωσης» με τις οποίες τροφοδοτείς τη σκέψη σου.

Και επειδή ξέρω πολύ καλά την επόμενη ερώτησή σου («εντάξει όλα αυτά, αλλά ποια είναι αυτά τα αληθινά που πρέπει να αναζητήσω;»), σου απαντώ: Δεν πρόκειται να στα πω εγώ, πρέπει να τα βρεις μόνος σου, γιατί αυτή είναι η μαγεία του παιχνιδιού....

Ως τότε, καληνύχτα!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις